TÜBİTAK 12’nci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Ankara Bölge Yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Mühendislik Fakültesi 15 Temmuz Şehit Mustafa Avcu Salonunda düzenlenen ödül töreninde, Biyoloji, Değerlendirme Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Tarih ve Türkçe dallarında ödül verildi.
Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın ev sahipliği yaptığı törene, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkan V. Dr. Ünal Gündoğan,  TÜBİTAK Ankara Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Abuzer Özsunar, TÜBİTAK Yarışmalar Grubu Grup Koordinatörü Müjdat Engin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Keleş, öğretim üyeleri, dereceye giren okulların öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Rektörümüz Uslan: Heyecanınızı Asla Yitirmeyin
Konuşmasına gençlere tavsiyelerde bulunarak başlayan Rektörümüz Uslan başarıya ulaşmak açısından heyecan, hedef, azim ve gayretin önemli olduğunu söyledi. Bu dört unsurun iyi kullanılması halinde başarıya ulaşılabileceğini vurgulayan Uslan, öğrencilerden heyecanlarını asla yitirmemelerini istedi. Yarışmada ortaya konulan her bir eserin çok değerli olduğunu anlatan Prof. Dr. İbrahim Uslan, yarışmanın kaybedeninin olmadığını dile getirdi. Uslan, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.
Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları Biyoloji ve Tarih Branşlarında Ödül Kazandı
Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri Mert Efe Şensoy ile Elif Ceren Uçar Biyoloji dalında “Yenilebilir (Alternatif) Enerji Kaynağı İle Çalışan ve Kontrol Edilebilir Verimli Seralar”, Mustafa Delibaşlar ise Tarih dalında “Kamil Ağa ve Oğlu Paşa Dede Ekseninde Kafkasya ve Ermeniler (Sözlü Tarih Araştırması)” projesiyle üçüncülük ödülünü kazandılar.
Alanlarına göre dereceye giren okullar şöyle:
Biyoloji
1. Çorum ve Bilim Sanat Merkezi