Ortaokulumuz 6.sınıf öğrencileri Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler dersi kapsamında derslerde öğrendiklerini pekiştirmek ve öğrendiklerini kalıcı hâle getirmek amacıyla Polatlı’ya gittiler.

Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler zümreleri tarafından düzenlenen bu gezide ilk durağımız Polatlı Belediyesi tarafından oluşturulan Uluğ Bey Gök Evi ziyaret edildi. Burada uzay boşluğu ve güneş sistemi hakkında bilgi alan öğrenciler, astronotların yaşamları ile ilgili kısa film izlediler. Ardından Gök Evi’nin hemen yanında bulunan Bilim Merkezi ziyaret edildi. Fen Bilimleri öğretmenimiz ve bilim merkezindeki rehberler eşliğinde çeşitli deneyler ve etkinliklerle öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldular.

Ardından öğle yemeği için tüm öğrencilerimiz ile birlikte Üçpınar Mesire alanına geçildi. Geçirilen keyifli dakikalardan sonra gezimize tarihi yerlerin ziyareti ile devam etti. Bu doğrultuda ilk durak Sakarya Şehitler Anıtı oldu. Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’ne ait müze, anıt ve heykellerin bulunduğu bu noktadan savaşın yapıldığı yerleri görmek de mümkün oldu.

Gezideki son durak ise Frigler’e ait önemli bir merkez olan Gordion’du. Friglerin başkenti olan bu antik kent öğrencilerimiz tarafından detaylıca gezildi. Gordion Müzesi gezilerek döneme ait önemli eserler Sosyal Bilgiler Öğretmeni rehberliğinde yerinde izlendi. Kral Midas’a ait olan Tümülüs gezildi.

Tarihi yerlerin gezilmesinden ardından Polatlı gezimiz sona erdi. Gezide öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimize ve Polatlı Belediyesine teşekkür ederiz.