Rusya’da her yıl 12 Nisan tarihinde, insanlı ilk uzay uçuşuna adanmış olan Kozmonot Günü kutlanmaktadır. Bu amaçla, Rossotrudniçestvo tarafından  "Yıldızlara Giden Yol" adlı bir resim yarışması düzenlenmektedir. Yarışma bu yıl 21 Mart - 25 Nisan 2020 tarihleri arasında 6-11 ve 11-17 yaş arası gerçekleşmiştir. Rusya’dan ve Türkiye’den pek çok çocuk ve genç bu yarışmaya katılarak yoğun ilgi göstermişlerdir.Okulumuzdan bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz de  kendini yeteneklerini sergileme fırsatı yakalamış oldular. Okulumuz adına yarışmaya 4- A sınıfından Hilal Ülkü İFRAZLI, 4- B sınıfından Aslı Çağıl ORAN, Emre Oz an ER,  4-D sınıfından Asya ELMAS, 5 -A sınıfından Bengisu ACAR ve 9-A Fen Lisesinden Murat HERGÜL adlı öğrencilerimiz yarışmaya katılmışlardır.

Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutlar, destek olan velilerimize de teşekkür ederiz.