30 Kasım 2017 Perşembe günü okulumuzun spor salonunda Ankara’daki Goethe Institut’inden gelen Herr Karlsen’ın desteğiyle 5. sınıf öğrencilerimizin Almanca öğrenirken Alman kültürünü ne düzeyde tanıdıklarını gözlemlemek amacıyla sekiz etaptan oluşan bir etkinlik düzenlendi.  Etkinlik kapsamında öğrencilerimize, bu kültüre ait coğrafi, bilimsel, sanatsal, kültürel ve teknolojik alanlarda sorular soruldu. Tüm dünyada uygulanan ve 69 öğrencimizin katıldığı bu etkinlik, iki turda gerçekleştirildi. Birinci turda kazanan sınıfımız 5-E; öğrencilerimiz Defne Öztürk, İrem Gökalp, Alp Başar Gülçiçek, Mert Arık, ve Berke Belenli oldu. İkinci turda ise kazanan sınıfımız 5-A; öğrencilerimiz Ömer Çınar Karakaya, Yasemin Alemdaroğlu, Bengisu Oğuz, Yılmaz Selim Ruşen, Leyla Selin Topuç ve Doğa Karacameydan oldu. Her iki turda da kazanan öğrencilerimiz ödül almaya hak kazandı. Bu etkinliğin yapılmasına öncülük eden Almanca öğretmenimiz Sanem Kabadayı Özyaşar’a ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.