Vatanın bir karış toprağını vermemek üzere, korkusuzca ölüme gidenlerin savaşıdır Çanakkale. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir tarihte eşi benzeri olmayan ve olmayacak bir destanın adıdır. Çanakkale Savaşı Türk ve dünya tarihinin emsalsiz bir kahramanlık örneğidir.

Bizler Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak 102 yıl önce kahramanca toprağa düşmüş aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin hatırasını yad etmek için anlamlı bir etkinliğe imza attık.

17 Mart 2017 Cuma günü okulumuz yemekhanesinde çıkarılan “Çanakkale Savaşı Menüsü” olan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve peksimet yiyerek atalarımızı kısmen de olsa anlamaya ve idrak etmeye çalıştık.

Kahraman ecdadımızın azim ve fedakarlığının hafızalarda canlı tutulması dileklerimizle.