TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir.

Bu yıl 48.si düzenlenen “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na Gazi Üniversitesi Anadolu ve Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tam 42 adet proje ile başvuru sağlamışlardır. Bu rakam lise tarihimizin en yüksek proje başvuru sayısını oluşturmaktadır. Bu projelerde tam 59 öğrencimiz ve 24 danışman öğretmenimiz aktif olarak çalışmışlardır.

Lisemizin hazırlayıp sunmuş olduğu projelerin branşlar bazında dağılımı şöyledir:

BRANŞ

BAŞVURU SAYISI

BİYOLOJİ

COĞRAFYA

DEĞERLER EĞİTİMİ

2 PROJE

FİZİK

KİMYA

1 PROJE

MATEMATİK

PSİKOLOJİ

7 PROJE

SOSYOLOJİ

TARİH

2 PROJE

TEKNOLOJİK TASARIM

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

6 PROJE

Projelerimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.