Hong Kong Polytechnic Üniversitesi tarafından, iki yılda bir dünya çapında düzenlenen “PolyU Innovation and Entrepreneurship Global Student Challenge” (PolyU Yenilikçilik ve Girişimcilik – Öğrenci Meydan Okuması) adlı yarışmaya Fen Lisesi öğrencilerimiz projeleriyle katılmış, projeleri Dünyada ilk 20’e kalmış ve okulumuz Türkiye’den yarışmaya davet edilen tek okul olmuştur.

24-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Hong Kong Polytechnic Üniversitesi‘nde düzenlenen yarışmada, Türkiye’yi temsil eden projemiz önce yarı finali geçerek finale kalmış, son olarak yapılan finallerde ise dünya 4. sü olarak Teşvik Ödülü kazanmıştır.

Bize bu büyük gururu yaşatan öğrencilerimiz,  Fen Lisesi 11-A sınıfından Zeynep Gündüz, Yağmur Güner, Pelin Akalın ve öğretmenleri Işıl ÜSTÜN KİTİŞ’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.