Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9-10 ve 11.sınıf öğrencilerimizden 12 kişi ile 29 Kasım- 2 Aralık tarihlerinde 600 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “MUN EUROASIA 2018 Eğitim ve Gelişim Konferansı”nda bulunduk. Çoğunluğunu üniversite komitelerinin oluşturduğu yedi ayrı komitede yedi farklı ülkenin delegasyonluğunu yapan öğrencilerimiz güncel, küresel sorunlara ortak bir çözüm bulmak adına İngilizce olarak yazılı ve sözlü paylaşımlarda bulundular. Bu süreçte öğrenciler İngilizce dilini diplomatik alanda kullanma ve geliştirme fırsatı elde etmenin yanı sıra farklı çevre ve kültürlerden arkadaşlar edinerek sosyal ve akademik gelişimlerini desteklediler.

Dört gün süren konferans sonunda tüm öğrencilerimiz sertifika almaya hak kazanırken,  Sena SİVRİKAYA- DISEC (Silahsızlaştırma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi) , Alperen ÖZCAN – UN-HABITAT (Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı), Bahar TEMİZYÜREK -UNCTAD (Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı), Balakaan BAŞAK - UNCCPCJ (Birleşmiş Milletler Suçun Önlenmesi ve Ceza Adaleti Kurultayı), Selim TEMİZYÜREK- ATSO (Antarktika Anlaşmalar Sistemi Organizaysonu)  komitelerinde sergiledikleri başarılarıyla “Onur Ödülü” almaya hak kazanarak okulumuzu gururlandırdı.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.