Atık; kullanılmış, istenmeyen ve çevre için zarar oluşturan her türlü maddedir. Günümüzde gelişen ve değişen hayat koşulları çevredeki atık miktarını artırmış ve bu atıklar çevre kirliliğine neden olmuştur. Doğadaki atık pillerde hem toprağa hem de suya zarar veren önemli atıklardır. Bu bağlamda; Coğrafya Öğretmenimiz Murat ÇAKIR’ın önderliğinde, lise öğrencilerimize Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği Ankara Sorumlusu Sayın Abdullah ÖMÜR  “Atık Pil Toplama ve Bertarafı” ile ilgili seminer vermek için okulumuzu ziyaret etmiş; öğrencilerimize değerli ve anlamlı bir zaman dilimi yaşatmıştır. Seminer sonrasında; öğrencileri atık pilleri toplamaya sevk edecek atık pil kutularını liselerimizin koridorlarına yerleştirerek verilen seminer pratiğe dönüştürülmüştür.

Honore de BaIzac’ın dediği gibi doğa, insanın ümitIerini boşa çıkarmayan yegâne şeydir.  Bu duyguyu bize yaşatan ve bizleri bu anlamda bilinçlendiren Sayın Ömür’e takrar teşekkür eder, devamını bekleriz.