Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus+ Programı Okullar arası Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında 3-7 Nisan 2017 tarihleri arasında  “Re-Discovery of Horses” isimli Avrupa Birliği projemizin 5. toplantısı İspanya’da gerçekleşmiştir. Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu Lisesi 11-IB öğrencilerimizden İlayda Balaban, Öykü Naz Tez, Oğuz Orhan, Ali Egemen Özdek, Oğulcan Özer; 10.sınıf öğrencilerimizden Begüm Doğan ve Eylül Hazer, Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Esra İnce ve Almanca öğretmeni Canan Yıldız Güda rehberliğinde bu toplantıda ülkemizi temsil etmişlerdir.

Katılımcılarımız, bu organizasyonda ülkemizi sosyal ve kültürel açıdan tanıtıp gerçekleştirilen etkinliklerde aktif şekilde yer almışlardır.  Öğrencilerimiz yaptıkları sunumla atın kültürümüzdeki yerini milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde projede yer alan diğer ülkelere (Almanya, Avusturya, İspanya, İtalya, Portekiz, Bulgaristan, Fransa ve Danimarka) tanıtmışlardır.