İnsan kaynakları birimi; kurumun vizyonu ve misyonuna uygun uzak ve yakın hedeflerini gerçekleştirebilecek nitelikli personelin işe alınmasını, yerleştirilmesini ve bundan sonraki süreçte personelle her türlü koordinasyonu sağlayan birimdir.

Görev tanımları:

• İşletmenin ihtiyacı olan insan gücü sayısını ve niteliğini belirleyerek geleceğe yönelik insan gücüyle ilgili yönetime bilgi verir.
  • İş başvuru formlarının, kurum web sayfasında yayınlamasını sağlayarak yapılan başvuruları okul yönetime bildirir.
  • İlgili alanda personel ihtiyacı olması halinde kurumun nitelikli personel kazanmasında kuruma yardımcı olur.
  • Kurumda yeni işe başlayacak ve kurumdan ayrılacak personellerin resmi yazışmalarını yapar.
  • Kuruma alınacak yabancı personelin işe giriş işlemelerini başlatır ve gerekli kurumlarla resmi yazışmalarını yapar.
  • Kurumda çalışan tüm personelin özlük dosyalarını oluşturur.
  • Okula alınan demirbaşları barkotlayarak ilgili kişi yada kişilere zimmetler.
  • Personellerin emeklilik, izin, yer değiştirme gibi işlemlerini takip eder.
  • Tüm birimlerdeki yönetici, öğretmen ve çalışanlarla iletişim halinde olup bilgi alışverişi içinde bulunur.
  • Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlar yönetmeliğindeki değişikleri takip eder ve resmi prosedürü yönetmeliğe uygun hale getirir.
  • Kadro yapılandırılmasıyla ilgili çalışmalar yapar. (İş analizleri, iş sınıflandırılması, iş tanımları)
  • Kurum içi yazışmaları yapar ve yazışmaları dosyalar.
  • Çalışan personelin sorunlarına karşı duyarlılık gösterir.
  • Personel performans değerlendirme organizasyonunda yer alır.
  • Yönetimce verilen diğer görevleri yapar.