Okulumuz öğretmenlerinden IB fizik öğretmeni Ümran Yiğit 9-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen FPSPI (Future Problem Solving Program International)  koçluk eğitimine katıldı.
Tom Woythal ve Deb Woythal tarafından verilen eğitim GIPS (Global Problem Solving) Eğitimi ve CMPS (Community Problem Solving) Eğitimi olarak iki ana başlıkta verildi. Kendilerine dağıtılan senaryolar üzerinde yaratıcı fikirler üreterek problemleri çözmeye çalışan öğretmenlerimiz, sonrasında çözümlerini skeçlerle de birbirlerine aktardılar.
Eğitim süresince öğretmenlere problem çözümünde altı basamak tekniğinin nasıl kullanılacağı ve FPSP programında nasıl proje yapılması gerektiği öğretildi. Eğitim sonunda FPSP koçu olan öğretmenler öğrencilerine sorun çözme becerisini kazandırıp, projeye hazırlamak için çalışmalara başladılar.