12. sınıf öğrencilerimiz, üniversite sınavına hazırlık sürecinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) denemeleri ile tüm yıl boyunca kendilerini deneme fırsatı yakaladılar. Ayrıca YKS denemelerinin 9 ve 10 Haziran 2018 tarihlerinde uygulanan oturumları Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi amfilerinde gerçek sınava uygun olarak gerçekleştirildi. Öğrencilerimize gerçek sınav ortamı hissi yaşattığımız YKS simülasyonu 9 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 10 Haziran Pazar günü saat 10.15’de başlayan Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumları ile yapıldı.

YKS simülasyonu kapsamında ÖSYM’nin hazırladığı Sınav Giriş Kartlarına uygun olarak her öğrenciye sınav giriş kartları hazırlandı. Öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından yapılan üst aramasından sonra sınav binasına alındı ve kimlik kontrolü yapılarak sınav salonlarına yerleştirildi. Sınav giriş kartı ve kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınav binasına alınmadı. Sınav öncesi öğrencilere, gerçek sınavda olacağı gibi, içerisinde kalem, silgi, kalemtıraş ve şekerden oluşan sınav kitleriyle beraber, öğrencilerin isimlerine göre hazırlanan optik formlar verildi.

YKS simülasyonunu başlatmadan önce, öğrencilerimizin streslerini bir nebze olsun azaltmak ve sınav hakkında bilgilerini arttırmak adına uzun yıllardır ÖSYM sınavlarında görev alan velimiz Sayın Ayşegül ÇINAR öğrencilerimizle çok değerli bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı. Söz konusu desteklerinden dolayı velimize teşekkür ederiz.

Bu vesileyle, 30 Haziran ve 1 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak olan TYT, AYT ve YDT sınavlarında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.