Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) sayılı günler kala öğrencilere yıl içinde kendilerini görme fırsatı veren YGS denemelerinden 40. sını 4 Mart Cumartesi günü Gazi Eğitim Fakültesi amfilerinde öğrencilere gerçek sınav hissini yaşattığımız YGS simülasyonu ile yaptık.

Sınav giriş kartında yer alan önemli uyarıların hepsi dikkate alınarak yapılan YGS simülasyonu için öğrencilere sınav giriş kartları hazırlandı, giriş kartı olmayan öğrenciler sınav binasına alınmadı. Kalem, silgi, kalemtıraş ve şekerden oluşan sınav kiti hazırlandı. Gerçek sınavda olduğu gibi optik formlar öğrencilerin isimlerine hazırlandı. Güvenlik görevlilerince kimlik kontrolünden geçerek sınav salonlarına alınan öğrenciler 12 Mart Pazar günü olacak 2017 YGS’nin provasını yaptılar. Saat 10.00’da başlayan sınav, saat 12.40’da sona erdi.

Sınav bitiminde uygulamadan memnun kaldıklarını belirten 12. sınıf öğrencilerimize YGS’de başarılar dileriz.