Kıymetli Velilerimiz,

Covid-19 Normalleşme Planı çerçevesinde anasınıflarının 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle açılacağı MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından kararlaştırıldı. Bu karar doğrultusunda Gazi Üniversitesi Özel Okulları Anasınıfımız 3 Haziran Çarşamba günü eğitim öğretime başlayacaktır.

Okulumuz bu süreçte başından beri gösterdiği hassasiyeti arttırmış, sıhhi tedbirlerin yanında fiziki düzenlemeler de yapmıştır.

• 3 Haziran Çarşamba günü itibariyle okulda kullanılacak alanlar belirlendi ve dezenfekte edildi, bu alanlarda doğal havalandırma şartları sağlandı.
  • Sosyal mesafe kuralı yönlendirme ve işaretleme gereken alanlar tespit edilerek işaretlendi.
  • Su ve sabuna erişim olmayan alanlara (sınıflara) dezenfektan konuldu.
  • Maske ve eldivenlerin atılacağı kapalı kutular temin edildi.
  • Ortak kullanım alanlarındaki sebiller kaldırıldı.
  • Personel, korunma yolları hakkında bilgilendirildi.
  • Okullara girişlerde ateş ölçümü yapmak için ateş ölçer alındı.
  • Dersler 9:30-12:30 arası yapılacaktır.
  • Her sınıfın ders ve teneffüs saatleri farklı olacaktır. (Sınıflar aynı anda teneffüse çıkmayacak.)
  • Sınıflar ikiye bölünerek sayı azaltılacak, güvenli mesafenin sağlandığı ders alanlarının kullanılması mecbur olacak.
  • Öğrenci kendi materyalleri ile ders işleyecek
  • Öğrenci dolapları salgın süresince kullanılmayacak
  • Öğrenciler zaruri eşyaları hariç (kalem, defter, maske, dezenfektan) çantalarında eşya taşımayacak.
  • Maskesiz okula gelinmeyecek, maskeler sınıfa girene kadar takılı kalacak.
  • Sınıfa girmeden eller sabunla yıkanacak.
  • Grup çalışması veya ikili çalışmalar yapılmayacak.
  • En ufak bir rahatsızlık durumunda okula gelinmeyecek.
  • Okula erken gelinmeyecek. Öğretmenler öğrencileri okulun giriş kapısında karşılayacak.
  • Okula girişte uzaktan ateş ölçer ile ateş ölçümü yapılacak.
  • Zorunlu haller dışında binaya ziyaretçi (veli dahil) alınmayacak.
  • Yemek ve servis hizmeti verilmeyecektir.
  • Okula devam etmeyen öğrenciler için uzaktan eğitim devam edecektir.

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları