Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü münasebetiyle, okulumuzun konferans salonunda Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu tarafından anma programı düzenlendi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Ardından öğrencimizin günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasıyla devam etti.

Anma programında ortaokulumuz 6-F sınıfından Ravzanur ÇELİK adlı öğrencimiz “Dur Yolcu” şiirini seslendirdi. Yine ortaokulumuz 8-A sınıfı öğrencilerden Zeynep Nuran ÖKSÜZLER adlı öğrencimiz “Ecdada Teşekkür” mektubunu okudu.

Programın son bölümünde ortaokulumuz Türkçe zümresi öncülüğünde; dekorları  görsel sanatlar öğretmenimiz Tutku AŞKUN tarafından, müzikleri ;  müzik öğretmenlerimiz Süleyman TÜRK ve Gizem İMER rehberliğinde hazırlanan ve 8.sınıf öğrencilerimizin oynadığı “İki Şehit, İki Destan” adlı müzikal tiyatro etkinliği gerçekleştirildi. İzleyenlerin büyük duygu yoğunluğu yaşadığı program alkışlar eşliğinde oyuncuların selamlama seremonisi ile sona erdi.

Ayrıca Sosyal Bilgiler zümresinin çalışmaları sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı arşivinde bulunan “Çanakkale Destanı’ndan Kesitler” konulu fotoğraflar, okulumuz giriş katında ve sergi salonunda sergilendi. Sergiye yönelik ziyaretçi defteri hazırlanarak günün anlam ve öneminin kalıcılığı sağlandı.

Anma programının planlanmasında, organizasyonunda başta Türkçe Zümresi ve Sosyal Bilgiler Zümresi olmak üzere tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve teknik personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.