Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden danışman hocamız Prof. Semra MİRİCİ, asistan hocalardan Eda VURAL, İpek PİRPİROĞLU ve biyoloji zümresindeki öğretmenlerimizin de katılımıyla 11.sınıf müfredat konusu olan dolaşım sistemini öğrencilerin daha iyi anlayabilmelerini sağlamak için biyoloji laboratuvarında koyun kalbi üzerinde kalp diseksiyonu çalışması yapılmasına karar verildi. Kalbi incelemeden önce öğrencilerimize kalbin çalışması ile ilgili kısa bir video izletildi ve model kalp üzerinden öğrencilere teorik bilgi verildi. Sonrasında öğrenciler kasaptan alınan ve insan kalbiyle birebir aynı olan koyun kalbini heyecanla incelemeye başladılar. Kalpten çıkış yapan damarları, kalbi besleyen koroner damarı, kalpte bulunan kulakçık ve karıncıkların yapısını birebir görme imkânına kavuşmuş oldular. Öğrencilerimiz bu uygulamadan çok memnun kaldıklarını söylediler.